info (@) yerelyonetimler.org.tr | Tel: 0312 220 25 32  

×

Uyarı

JUser: :_load: 12 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

Eposta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 5987) 25 Ağustos 2022 tarihli ve 31934 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır.

Resmi Gazete

Kamu kurumlarında, statülerine bakılmaksızın bir kadro veya pozisyona dayalı olarak istihdam edilen personelin kurumlar arasında geçici olarak görevlendirilmesinde izlenecek usul ve esaslara ilişkin Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliği yayımlanarak yürürlüğe girdi.

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Ek 25’inci maddesine dayanılarak hazırlanan Yönetmelik uyarınca geçici görevlendirme; kurumların emrine ve kurumların kadro ve pozisyonlarına olmak üzere iki şekilde yapılabilecektir. Buna göre kurum emrine geçici görevlendirmede, görevlendirmenin yapılacağı kurumda yürütülecek göreve ilişkin kadro veya pozisyon bulunması şartı aranmamaktadır.

Yönetmelikte yer alan geçici madde uyarınca, Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Ek 25’inci maddesine göre yapılmış olan geçici görevlendirmeler, görevlendirme süresi bitene kadar geçerliliğini koruyacaktır.

İklim Değişikliği Başkanlığının yürüteceği faaliyetlerin yerine getirilmesine, hizmet birimlerinin görev ve yetki alanlarının belirlenmesine ve teşkilat yapısı ile çalışmasına ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla hazırlanan İklim Değişikliği Başkanlığı Hizmet Birimleri ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik 21.06.2022 tarihli ve 31873 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

Resmi Gazete

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 5649) 03 Haziran 2022 Tarihli ve 31855 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır.

Resmi Gazete

Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 18 Mayıs 2022 Tarihli ve 31839 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanmıştır.

Resmi Gazete

Sayfa 1 / 9